BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Vakarienė prie Šv. Mykolo bažnyčios

Neverta nė stebėtis, kad Vilniaus Saint Germain'o vyninėje puikiai pavakarieniavome.  Niekada neteko gailėtis čia prisėdus išgerti vyno ar užkąsti. Provansiškai aptriušusi aplinka, visada tinkanti prancūziška muzika, geras vynas ir geras aptarnavimas. Prie viso sarašo dar reikėtų pridurti - puiki virtuvė. Ir ką gi valgėme šį kartą? Ėriuko kepenėlės su porto padažu ir aštrią jautienos išpjovą. Prieš pagrindinius vakarienės patiekalus pasiėmėme kietų sūrių rinkinį su garstyčių ir figų padažu. Oho, kas per skanumas to užkandžio (nesuprantu kodėl anksčiau neišbandėme?)! Sūrius atnešė patiektus ant medinės lentelės su spec.sūrio peiliu. Gaila, neįsiminiau sūrių pavadinimų, bet apislankę kitos panašios užkandėlės nerasite, tad nesumaišysite. Tiesa, padažas įtiks nekiekvieno skoniui - gali pasirodyti kiek salsvokas, tad geriausiai derėtų su sausesniu baltu vynu.

Taigi, sulaukėme pagrindinių patiekalų. Mmm… Skanu. Kaip namie. Tikriausiai vienas iš geros virtuvės požymių tas, kad maistas primena naminį. Galbūt tai kažkiek nuvilia, nes nėra siurprizo. Kita vertus, sodrus purpurinis porto padažas patiektas prie kepenėlių buvo siurprizas (tiesą pasakius, dar ir svaiginantis). Jautienos išpjova buvo patiekta su daržovių (ankštinių pipirų, morkų, etc.) troškiniu su garstyčiom. Skanu, tačiau šiek tiek keistas derinys lietuviškam gomuriui.

Dviejų žmonių vakarienė atsėjo beveik 200 litų.

P.S. Tiesa, kas visada maloniai nuteikia (o ypač Lietuvoje), vyninėje prieš valgį patiekiami užkandžiai - baltos bandelės, prieskoninis sviestas ir alyvuogės. Kodėl to nedaro Lietuviški restoranai?
vynine

Rodyk draugams

Komentarai (1)

  1. Teko ir man ten praleisti labai puikų vakarą, bėda tik ta ,kad pakankamai brangu ten jaunam žmogui, bet ypatingomis progomis tikrai patarčiau ten apsilankyti Saint Germain vyninėje :)

Rašyti komentarą