BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Skaniausia žuvis Juodkrantėje

Atostogavome Kuršių nerijoje. Orai nelepino, tad leidomės į kulinarinius ieškojimus. Ieškojome kur skaniai pavalgyti. Bičiuliai rekomendavo užsukti į neišvaizdžią plėvele aptrauktą žvejo užeigą “Žuvelė”. Sakė, kad jie vieninteliai gamina patiekalus iš šviežios žuvies. Valio! Nukulniavome lietučiui lynojant į “Žuvelę”, įsikūrusią greta buvusio”Sorento”.

zuveleAtėjusią padavėją iškamantinėjom apie jų žuveles. Pasirodo, kad tikrai. Kas antrą dieną plaukia į marias ir traukia šviežias žuveles - ungurius, plekšnes, uotus, sterkus, karšius. Patys jas rūko, verdą, kepa ir marinuoja. Per porą dieną teko išbandyti kelis “Žuvelės” siūlomus patiekalus - nei vienu nenusivylėm - pirštus aplaižėm. Tik vis juokavom, kad ir desertai turėtų būti gaminami iš žuvies.

Tad ką gi mes čia valgėme?
Tradicinę žuvienę (gal kiek aštroka nuo pipirų, o ne nuo koncentruotumo, bet lijant labai gardžiai sulapnojom), ungurienę (be proto skani ir soti, verdama iš kelių žuvies rūšių, antro patiekalo galima ir nebevalgyti), keptą uotą, sterką ir ungurio šašlyką (vos prisiminus seilė varva…) ir straganiną. Visi patiekalai pagaminti iš šviežios žuvies, patiekiami estetiškai.

Rekomenduoju visiems, pasiilgusiems skanios žuvies, apsilankyti šiame restorane.

“Žuvelė”. L.Rėzos g. 1-2, Juodkrantė

Rodyk draugams

Rašyti komentarą