BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Gruziniška vakarienė “Pas Ramazi”

Paskutinę rugpjūčio savaitę, vedini antimilitaristinių nuotaikų,  nudardėjom “Pas Ramazį”. Nežinojom ko tikėtis, tad buvom nustebinti.

Restoranas puikioje Neries pakrantėje, tačiau sunkokai surandamas. Žeklų reikia dairytis vos pervažiavus Valakupių tiltą, sukti į dešinę ir pralindus po tiltu dairytis keliuko kairėje pusėje.

Atvykus teko šiek tiek lukterti kol prieis padavėjas, nors ir nesimatė daug klientų. Meniu šiek tiek priminė Turkijos ir Graikijos kurortinių kavinių madą - didelės spalvotos fotografijos velsavame forne. Nelabai sužavėjo įkyroka risiška bumbsinti muzika.

Užsisakėm tikrą klasiką - avienos charčo (14 Lt), chačiapuri imerietiškai - paplotėlių su sūriu ir žalumynais (21 Lt), brinzos užkandžiui (bet atnešė viską kartu) ir, žinoma, avienos šašlyką (30 Lt).

Nežinojome ką gausime, tad atneštų patiekalų porcijos pribloškė. Charčo - pagal miesto kavinių standartus, tikriausiai dviguba arba triguba porcija. Skanus, su daug avienos. Tinka užsikasti chačiapuriais. Charčo porciją buvo sunku įveikti, manyčiau, kad jos puikiai užtektų kaip pagrindinio patiekalo arba ją galima puikiai dalintis dviese. Šašlyką patiekė su visu iešmu ir kalnu šviežių ir marinuotų daržovių. Iškeptas gerai, bet iki idealaus dar trūksta vieno žingsnio. Atrodo, lyg mėsa būtų marinuota parduotuviniame marinate - kažkur girdėtas ryškus paprikos prieskonis nustelbia pačia mėsą. Nepalyginti su meistriškai iškeptais “Arax” kepėjų.

Prisipažinsiu, kad dviese užsisakytų patiekalų neįveikėme. Pusę chačiapurio ir beveik visą brinzą paprašėme supakuoti išsinešimui. O rusiška muzikėlė paskatino greičiau išsikrapštyti. Vis gi tikėjomės - šiek tiek etninės muzikos ir atmoseferos, o gal toks lengvas kičiškumas ir yra etninė savybė? Mieliau važiuočiau į “Arax”.

Vakarienė dviems kainavo nei daug, nei mažai - ~80 Lt.

Rodyk draugams

Rašyti komentarą